Skip to content →

MARAMUREȘUL DE POVESTE | Cimitirul Vesel din Săpânța

Atât pentru turistul autohton cât şi pentru cel străin, Maramureşul este una din zonele care nu conteneşte să ademenească toate soiurile de călători din lume. Oamenii, priveliștea, dar și locurile sunt de poveste. Un astfel de exemplu îl reprezintă și CIMITIRUL VESEL din Săpânța. Singurul loc în care oamenii au râs în fața morții. Este interesant să descoperi cum un om a reuşit să aducă o altfel de perspectivă asupra morţii şi să aducă o notă de seninătare unui eveniment atât de iminent.
Maramureșul de poveste - Biserica Cimitirul Vesel din Sapanta
 
Cea mai interesantă cruce este cea în care personajul principal este soacra. De altfel crucile din Săpânţa care atrag prin umorul lor au fost cumva puse în valoare printr-o serie de buline care pot fi văzute în dreptul fiecărei cruci:
Maramureșul de poveste - Cimitirul Vesel din Sapanta 2
„Sub această cruce grea,
Zace biata soacră-mea,
Trei zile de mai trăia,
Zăceam eu şi cetea ea.
Voi care treceţi pă aici
Încercaţi să n-o treziţi
Că acasă dacă vine Iarăi cu gura pă mine
Da aşa eu m-oi purta
Că-napoi n-a înturna
Stai aicea dragă soacră-mea”.
Maramureșul de poveste - Cimitirul Vesel din Sapanta
Ați ajuns aici pentru că ați căutat Cimitirul Vesel din Săpânța sau Maramureșul de poveste. Dacă doriți să ne vizitați, s-ar putea să aveți nevoie și de adresă, str. Pictorilor nr. 1, Baia Mare, respectiv numerele de telefon 0756.420.992 sau 0362.561.110. Adresa web este Cazare Baia Mare

Published in util

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *