Skip to content →

Hollosy Simon omagiat de Pensiunea Pictorilor Baia Mare

Camera Hollósy Simon
Camera Hollósy Simon

Anul acesta se împlinesc 120 ani de la înființarea Coloniei Pictorilor. Pensiunea Pictorilor, care se află pe strada Pictorilor și vizavi de Colonia Pictorilor,  nu putea rămâne indiferentă. Astfel, pentru a-l omagia pe marele artist Hollosy Simon, am numit o cameră matrimonială de lux în memoria acestuia. Pictorul maghiar a pus bazele Școlii de Artă de la Baia Mare prin taberele de pictură, pe care le-a organizat încă din 1896.

Camera Hollósy Simon
Camera Hollósy Simon

Hollósy Simon și adepții lui au luptat pentru readucerea naturalismului în primplanul artei maghiare. Nu întâmplător, acesta a ales Baia Mare ca inspirație. Orașul de la poalele Dealului Florilor, bogat în peisaje, a fost sursa  nenumăratelor opere semnate de celebrul pictor.

Cameră matrimonială
Cameră matrimonială

 

Am decis să oferim o cameră la cele mai înalte standarde pentru cel de care se leagă istoria orașului și istoria noastră. Prețul de 120 lei are legătură cu cei 120 ani care au trecut de la înființarea Coloniei de către marele Hollosy. Pentru cei care doresc să afle mai mult despre istoria Coloniei sau întemeiatorului, diversele tablouri cu informații despre pictură și artist de pe pereții camerei, vor fi edificatoare.

Camera Matrimonială - Pensiunea Pictorilor
Camera Matrimonială – Pensiunea Pictorilor

Pentru detalii despre camera matrimonialăHollósy Simon” de la Pensiunea Pictorilor Baia Mare:
Str. Pictorilor nr. 1, Baia Mare
Tel: 0756 420 992 / 0362 561 110
Pensiunea Pictorilor Baia Mare

 

Published in oferta

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *