Skip to content →

EUROVISION și Forza Zu la Baia Mare

UPDATE Consiliul Local Baia Mare a decis să se implice în organizarea preselecției naționale EUROVISION. O echipă TVR a fost deja în oraș pentru a inspecta, declarându-se foarte mulțumită.

Se vorbește că preselecția EUROVISION și mega concertul Forza ZU  se vor desfășoara în acest an la Baia Mare. Pe surse, am auzit că luni, 25 ianuarie, în cadrul ședinței de Consiliu Local, vom afla dacă cele două evenimente beneficiază de sprijinul local. Dacă răspunsul Consiliului Local va fi pozitiv, primul eveniment ar urma să aibă loc în luna martie, în timp ce al doilea ar urma să se desfășoare la finalul lunii mai.

Eurovision 2016 la Baia Mare

Ar fi interesant ca aceste două evenimente să se desfășoare în Baia Mare în vederea desemnării orașului nostru în anul 2021 drept Capitala Europeană a Culturii. Astfel, Eurovisionul și Forza Zu ar putea fi o mini-evaluare, care să testeze capacitatea atât a autorităților locale, cât și a agenților economici de a desfășura un astfel de eveniment. Având o calitate muzicală ridicată, Eurovisionul și Forza Zu, ar putea fi urmărite de către autorități și agenți economici mai ales din prisma logisticii . O posibilă desemnare drept capitală europeană ar putea să ne pună în situația ca lunar să avem parte de festivale. Fapt ce-ar agrena un număr mai mare de oameni, format în marea lor majoritate din turiști. Astfel, un antrenament înainte nu numai că ar fi de bun augur, ci și necesar. Dacă rezultatul va fi nemulțumitor pentru public, prin prisma felului în care organizatorii au tratat evenimentul, vom avea ocazia de a ști cu ce ne confruntăm. Vom știi ce-am făcut bine, ce n-am făcut bine și ce putem face și mai bine.

În aceste condiții, Pensiunea Pictorilor susține organizarea celor două evenimente la Baia Mare!

Published in comunicat

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *